Hoe verbind je Power BI met jouw Excel-gegevens| MoreApp

Wil je de informatie die je uit je MoreApp registraties hebt verkregen analyseren met Power BI-rapporten? Verbind je gegevens met Excel Online via Power Automate.

Nog geen MoreApp account? Meld je hier aan.
Deze functionaliteit is beschikbaar in het Branch, Tree en Forest abonnement. Bekijk onze Prijzenpagina.

In dit artikel laten we zien hoe je gegevens van een MoreApp registratie aan een nieuwe Excel-rij toevoegt via Power Automate. Op deze manier kan Power BI later verbinding maken met die gegevens.

1. Log in op Power Automate

Log in op Power Automate en klik op + Create in het linkermenu. Dit toont je de verschillende opties om je flow te starten.

Selecteer Automated cloud flow. Geef de flow een naam bij Name en kies de Trigger. Zoek in dit geval naar MoreApp en selecteer ‘New Submission’.

Klik vervolgens op Create.

2. Verbind met MoreApp

Klik op de MoreApp module om de trigger 'New Submission’ te configureren.

Er verschijnt een tabblad aan de linkerkant van het scherm, waar je de integratie kunt configureren.

Onder het gedeelte Parameters verbind je je MoreApp-account.

Als dit de eerste keer is dat je je account met Power Automate verbindt, voeg je een API key toe om de verbinding tot stand te brengen. Klik op Add new.

Geef de verbinding een naam en voeg de API Key toe die je in je MoreApp-account hebt gemaakt. Klik op Create New. Het account wordt aan Power Automate toegevoegd.

3. Filter op formulier

Als je wilt dat de actie alleen plaatsvindt voor een specifiek formulier, voeg je een Conditiontoe aan je flow. Je kunt dit filteren op form ID. Zo wordt de form ID gecontroleerd voordat je verdergaat.

Klik op + en selecteer Add an action. Zoek in de zoekbalk die verschijnt naar ‘Condition’. Selecteer Condition, onder Control (in App).

In het gedeelte Parameters kan je zoeken naar dynamische velden door een / toe te voegen in ‘Choose a value'. Zodra je op Insert Dynamic content klikt, verschijnt er een dropdownmenu. Selecteer de optie: body/data/info/formId, en voeg het Form ID in van het formulier dat je wilt gebruiken.

4. Configureer de Action

Je moet het pad configureren dat de flow zal volgen wanneer aan de condition is voldaan. Klik op het + pictogram onder True. Klik op Add an action.

In dit voorbeeld zoeken we naar Excel Online. Selecteer de ActionAdd a row into a table”.

Verbind met je account en configureer de Parameters voor de action. Voeg de Location, Document Library, File en Table toe.

Let op: Het is belangrijk om eerst een tabel in je Excel Online-sheet te maken.

Open vervolgens het gedeelte ‘Advanced parameters’ door op Show all te klikken. De kolommen van je tabel verschijnen zodat je ze kunt koppelen aan de velden van je MoreApp formulier.

Bekijk dit artikel om te leren hoe je een specifieke waarde selecteert met behulp van de data namen.

De configuratie zal er ongeveer zo uitzien als op deze afbeelding:

5. Activeer de connectie

Zodra de configuratie is voltooid, kun je de verbinding activeren. Klik op Save en test je workflow! Verstuur een formulier en controleer of de gegevens correct naar Excel zijn geëxporteerd.

6. Maak een rapport in Power BI

Log in op je Power BI-account. Klik op Create in het linkermenu. Kies de manier waarop je je rapport wilt beginnen. In dit geval selecteren we Excel.

Verbind je Excel werkboek door te bladeren of door de URL van het bestand te kopiëren en te plakken.

Zodra de verbinding is gemaakt, kun je grafieken aan het rapport toevoegen. Deze grafieken gebruiken de gegevens uit het Excel bestand.

Nu kun je eenvoudig de informatie analyseren die je uit je MoreApp registraties hebt verkregen.